Auckland

Het is niet de hoofdstad van Nieuw-Zeeland (Dat is Wellington) wel de grootste stad van het land met bijna 1,4 miljoen inwoners. Het gebied rondom Auckland is dan ook één van de dichtbevolkte gebieden van Nieuw Zeeland.

Je vakantie naar Nieuw-Zeeland begint voor de meeste reizigers in Auckland, de internationale luchthaven wordt praktisch vanuit de hele wereld wel aangevlogen. Het is een ideale stad om te beginnen met je vakantie, je kunt gelijk kennismaken met de rijke geschiedenis en cultuur van de Maori’s de oorspronkelijke inwoners van het land. De stad kent diverse prachtige stadsparken waar je even kunt ontsnappen aan de drukte en misschien even kunt bijkomen van die jetlag van de lange vlucht.

Mooiste havenstad ter wereld

Auckland is een moderne stad, en omdat praktisch de meerderheid van de kiwi’s (zo noem je een inwoner van Nieuw-Zeeland) in deze stad woont is het logisch dat er ook genoeg te doen en te beleven is. De binnenstad zelf is niet heel bijzonder het havengebied is wel leuk en Auckland wordt dan ook al snel genoemd als één van de mooiste havensteden ter wereld. De stad wordt ook wel de City of Sails genoemd. Dat komt onder andere door de vele internationale zeilwedstrijden die aankomen of vertrekken vanuit de prachtige haven. De America’s Cup en de Volvo ocean race doen de stad dan ook regelmatig aan.

Bezienswaardigheden in Auckland

Een dag of twee is genoeg om Auckland te bekijken. De stadsparken, zoals Albert Park, het Auckland Domain en Victoria park zijn fijne plekken om even te genieten van de natuur in de stad. De haven is natuurlijk een bezoek waard. Watersport is tenslotte erg belangrijk in het leven van de inwoners van Auckland.

De Haven en eilanden van Auckland

Bezoek met één van de rondvaartboten de eilanden Rangitoto of de andere eilanden in de Hauraki Gulf. In deze Baai voor de kust van Auckland liggen ruim 65 eilanden.  Een groot deel is toegankelijk voor dagjesmensen en een ander deel is beschermd natuurgebied.

De Waitema Harbour is één van de leukste havens van Auckland. Vertaald uit het Maori betekend sprankelend water. Vanuit de haven kun je diverse tours maken, met de skyline van de stad op de achtergrond. Vanuit Waitema Harbour kun je bijvoorbeeld naar Devonport en Mission Bay.  Dit zijn gezellige wijken met een bruisend strandleven, genoeg leuke (vis)restaurants van normaal tot sterrenniveau.

Sky Tower

Sky tower Auckland

Iedere stad op het zuiderlijk halfrond moet een toren hebben, hoe hoger hoe beter. Dus bouwde men in Auckland de Sky Tower van meter hoogte. De toren dient natuurlijk als basis voor de communicatievoorzieningen zoals telefonie, radio en TV. Op 186 meter bevind zich de main Lookuit, voor een paar dollar meer mag je met de snelle lift verder naar het Skydeck op 220 meter hoogte waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over Auckland en de omgeving. Plan je bezoek vlak voor zonsondergang. Prachtig!